Friday, March 5, 2010

Груевски еби се

Избегнував политички теми од чиста причина затоа што не сакав да се расправам со лоботимирани личности. Но ова е излив на мојот бес кон владеачката партија која редовно се правда со рандом глупи изговори . На моменти ми оди да излезам и да ги исшамарам децана кои плукаат врз европа и европските вредности кои претсавуваат она што ние како секој граѓанин во светов го бараме, бараме социјална сигурност, права , правен систем кој функционира , асална инфраструктура и образование . И сето тоа е отфрлено затоа што малине дечиња во владата не знаат како да водат надворешна политка. Истите тие мали дечиња кои успеааа да засерат години и години стекнати позиции за кои нашите амбасадори и политичари се бореле. Сето тоа замачкано со Б. Ц. е крив. Извинете али знаете ли да си ги врзете кондурите пошто според ова значи дека еден обичен очаен клошар ве ебе како сака. Па да му се плукнам има ли закон кој не паднал има ли проект кој успеал да функционира како што треба. Почнувајќи од компјутер за секое дете па се до учебник за секое дете . Не знам дали знаете али повеќето компјутери се користени за тролање по кајгана, проверување фејсбук или пак се на делови кои се продаваат по бит-пазар. Учебник за секое дете отиде во пм откако се испостави дека има сериозни грешки во одобрените учебници. Законот за дискримиција не функционира бидејќи досега нема ниедна пресуда во корист на некој дискриминирам поради тоа што се бараат докази, за работа која и онака тешко се докажува притоа дискриминираната личност е лишена од било каква помош и медијација.

Меѓувреме пропаѓаат се повеќе бизниси и сето тоа под изговор дека компаниите имаат пари и не ги даваат. Стварно али сте размислиле дека соседните држави даваат се подобри услови? Почнувајќи од албанија која нема драконски казни, која бдп-то го надминува нашето. Албанците почнаа да купуваат кај нас бидејќи продуктите се поевтини. Што треба да се случи за да се освестиме? Невработеноста паѓа иако во секој сектор се отпуштаат работници почнувајќи од тешката индустрија.

Не ни сакам да ја споменувам Грција во сева оваа игра која не блокира моментално и која го блокира дотокот и преносот на стоки и добра. Не дај боже уште фабрики од лесната индустрија да стават катанци бидејќи ниедна од нив после неколку години откако кризава ќе помине нема да се врати. Ниедна ! Знаете зошто?! Бидејќи сме ебано јаболко закатанчени од сите страни, ебано парче копно а кој му текне од нашиве соседи блокира а тужбите паѓаат истиот момент кога митото ќе стигне на контото на некој од нашите политичари. Под изговор дека се постигнал договор. Што мислите дека некој е луд да отвори фабрика овде кога политичката елита не се бори за интересите на бизнис заедницата па и одозгора дрско одговара дека они треба да знаат и да се изборат со тоа?!

Со визната либерализација голем дел од квалификуваните работници заминале, мислите дека некој ќе биде привлечен овде да дојде за неквалификувана работна рака која ја има на тони во албанија и турција за скоро истите пари ?!
Мислите дека некој овде ќе дојде за да чека три месеци за било каков документ за на крај да биде казнет со драконски казни. Помислете два пати.

Господине груевски ебете се у газ смачено ми е од вашата дневна политика и мерење рејтинзи, статуи и изговори. Ако не знаете да си ги врзете врвците не го кривете Б.Ц, кривете ја мајка ви која не ве научила !